Sängbord - Massor med sängbord

Vägghängt sängbord

Vägghängt Sängbord

Ett vägghängt sängbord är väldigt smidigt och praktiskt för att spara plats på golvet. Ofta är de vägghängda sängborden lite mindre än ett nattduksbord som står på golvet men det kan vara minst lika vackra och användbara.

Om man bestämmer sig för att ha att vägghängt sängbord är rekommendationen att även ha en vägghängd sänglampa som sitter fast rakt ovanför sängbordet eftersom det ofta blir det estetiskt vackraste.

Tänka på vid köpa av vägghängda sängbord

Köpa av vägghängda sängbord

När man väl bestämt sig för att köpa ett vägghängt sängbord eller en vägghylla är det vissa saker som man ska tänka på.

En vägghyllla, sänghylla eller det vägghängdda sängbordet kommer ibland att kunna belastas ganska mycket av böcker eller ett litet barn som klänger på vägghyllan. Detta för att krafterna på skruvarna och infästningen i väggen kan bli stor, speciellt för smala låga hyllor där skrivarna sitter i en rad ganska nära underkanten av sängbordet.

Var därför alltid noga med att kontrollera väggen där ni tänkt att sätta upp sängbordet. Det händer titt som tätt att personer vaknar upp av en smäll när sängbordet trillar ned från väggen.

Vägghängda sängbord

Generellt för att fästa saker, såsom sänghyllor och sängbord, i väggar gäller:

  • Betongväggar är stadiga och tål mycket men vissa betongväggar är extremt hårda att borra i så att en borrhammare kan behövas.

  • Lättbetongväggar är inte speciellt tåliga och behöver speciella betongankare men detta räcker inte alltid.

  • Gipsväggar sviktar en del och det räcker inte med vanliga plugg utan det ska vara expanderpluggar avsedda för rätt gipstjocklek.

  • Reglar är en fördel att fästa sänghyllan i eftersom då vet man att de sitter stadigt men det är inte alltid som reglen sitter där man önskar. Ofta är det 60 cm mellan en vertikala reglarna i väggen och det finns sällan horisontella.


Lågt vägghängt sängbord

Vägghängt T-sängbord

Vitt vägghängt sängbord

Vägghängt sängbord med låda

Vägghängt Sängbord Linnea

Sängbord finns hos


Allt viktigt om sängborden

Här finns det massor med sängbord och vad du ska tänka på när ni skaffar ett nytt sängbord.Meny - Sängbord
Till förstasidan på www.sängbord.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Billiga Vägghängda Företag Nyheter